Brooklyn Köprüsü

By Mayıs 16, 2016 , ,



Brooklyn'i Manhattan adasına bağlayan köprü, kablolarında çelik kullanılan ilk örnektir ve yapımı sırasında ilk kez hava basınçlı bir batırma sandığı içindeki patlayıcılar kullanılmıştır..

John Augustus Roebling'in şaheseri olan Brooklyn Köprüsü büyük zorluklarla, 1869-1883 yılları arasında inşa edildi. Roebling daha başlarda bir kaza sonucu ölünce, 1872'de başmühendis olarak görevi devralan oğlu Washington Roebling New York ayağının inşası sırasında yediği vurgun nedeniyle felç oldu. Columbia tepelerindeki evine mahkum olan Washington Roebling, inşaat alanını dürbünü ile izleyerek ve karısı aracılığıyla mesajlar göndererek operasyonu yönetmeye devam etti. İnşaat sırasında en az 20 işçi öldü ve birçoğu vurgun yedi..

Brooklyn Köprüsü'nün 486 metre uzunluğundaki ana kemeri, İskoçya'daki Firth of Forth Köprüsü 1890'da tamamlanıncaya kadar, dünyanın en uzunuydu. Dört kablo tarafından desteklenen gövdesi hem araç hem yaya geçidine açıktı. Kendine özgü özelliği, taşıt yolunun üzerindeki geniş yaya yoludur. Köprünün açılış günü, 24 Mayıs 1883, büyük kutlamalara sahne oldu ve yapının kendisi bir nesil için teknolojik gelişmelerin bir göstergesiydi..

Bunları da Beğenebilirsin

0 comments

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.