Çin Seddi Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Bilgi

By Mart 05, 2016 , ,

1.Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan, yıkılmış duvarlarıyla birlikte toplamda 6000 km uzunluğunda, Dünyanın en büyük büyük savunma duvarıdır.


2.Çin Seddinin temeli M.Ö 403- M.Ö. 201 yılları arasında 20'den fazla Çin krallığı  tarafından birbirlerinden korunmak için atılmıştı.Çin'in ilk imparatoru Qin Shi Huang ise bu yapılan duvarları birleştirmeye karar verdi.


3.Bu çılgınca inşaata girişme amacı Çin'i Türk ve Moğol akınlarından korumak, ülkeden kaçışları önlemek ve ülkenin tek bir yönetim altında birleştiğini dışarıya göstermekti.


4.Sanılanın aksine bu devasa yapının tamamı tuğladan yapılmamıştır.Kimi yerleri çok zayıf ve kuvvetsiz maddelerden yapılmıştır.Bunun amacı savunma değil kaçan düşmanı yavaşlatmaktır.


5.Genellikle duvarın yüksekliği 4-6 metre, taban kalınlığı 7 metre ve üst kalınlığı ise 6 metre civarındadır. Kalın olan yerlerin üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir. Kalın duvarlar boyunca siperlik ve okçu delikleri vardır. 200 metrede bir gözetleme kulesi veya kale ve 9 kilometrede bir fener kulesi bulunur.


6.Duvar üzerinde yer yer saray ve tapınaklara da rastlanır. Bazı yerlerde setler, kademeli savunmaya olanak verecek şekilde birkaç sıra halinde yapılmıştır.


7.Bu tarihî yapı, 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.


Bunları da Beğenebilirsin

0 comments

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.