İsyancı Samuraylar

By Mart 16, 2016 , , ,


İmparator Meiji'nin Japonya'yı batılılaştırma çabalarına muhafazakarlar, özellikle de 1871 yılında dağıtılan savaşçı grubun üyeleri olan eski samuraylar karşı çıktılar. 29 Ocak 1877'de isyancı liderlerden biri ve Meiji'nin en büyük muhaliflerinden olan Saigo Takamori taraftarları, Kagoshima cephaneliği ve tersanesine saldırdı. Eylem büyüyerek ayaklanmaya dönüştü ve 15 Şubat'ta asiler Tokyo'ya kadar ulaştı. Hükümet güçleri Kumamoto'da ilerlemelerini engelledi ve ardından altı ay sürecek savaş patlak verdi...

By May Saigo savunma pozisyonuna geçti ; yaz aylarında kendisi arka arkaya korkunç saldırılara uğradı ve Eylül ayı itibarıyla durum ümitsizleşti. Son olarak direnerek savaşmak için birkaç yüz adamıyla birlikte Kagoshima'ya geri döndü. 24 Eylül 1877'de hükümet güçleri son saldırıya başladılar. Saigo ciddi olarak yaralandı ve daha önce planladığı gibi, sadık yardımcılarından biri tarafından başı kesilerek öldürüldü. Şubat'da öncülük ettiği 40 binden fazla askerden, teslim olan sadece 200 civarında asker kaldı. Her iki taraftaki tahmini kayıp, aşağı yukarı 12 bin ölü ve 20 bin yaralıdır..

 (GETTY IMAGES & BRITANNICA ANSİKLOPEDİSİ, "Fotoğraflarla Dünya Tarihi, 1850'den Günümüze") Ekteki fotoğraflar:İmparator Meiji (1844-1875) ve iki samuray fotoğrafı..



Bunları da Beğenebilirsin

0 comments

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.