Turgay Şeren'in Arjantin Macerası

By Ağustos 14, 2016 , , , ,



1959 yılının bir pazar günü okyanusu aşıp Arjantin'e varacak bir uçağın yolcu listesindeydi Turgay Şeren.. Aynı yılın Şubat ayında, tam olarak 17'sinde ise Brezilya'nın Botofoga takımı karşısında, sırtında River Plate formasıyla sahadaydı. Botofoga'nın kaptanı gelecekte Fenerbahçelilerin yakından tanıma fırsatı bulacağı bir isim olan Didi idi.. Turgay'lı River Plate, Botofoga'yı 2-1 mağlup etmeyi başarıyordu..

Turgay'ın, Galatasaray'ın dışında formasını giydiği tek kulüp olan, River Plate formasıyla çıktığı ikinci maç Arjantin takımı Mal Der Plate'ye karşıydı. Turgay bu maçta kalesini gole kapadığı için maç 0-0 bitecekti..

River Plate yönetimi ve taraftarı Turgay'ın River Plate'nin kalesini koruyabilecek bir kaleci olduğuna ikna olmuşlardı. İyi bir transfer ücretiyle bu işi bitirmeyi planlıyorlardı. Ancak o sıralarda devam eden yönetim kurulu toplantısında Galatasaray Başkanı Sadık Giz bu transfer hakkında ne düşündüğünü açık bir dille ifade ediyordu :

"Turgay'ı bırakmak Galatasaray'a ihanettir.."

Turgay dönmemekte ısrar ettiği takdirde Uluslararası Futbol Federasyonu'na şikayette bulunacaklarının da altını çiziyordu üstelik.. Arjantin-Türkiye arasında kurulan telefon hattında konuşulanlar hiçbir şeyi değiştirmiyor, biraz zoraki de olsa Turgay Şeren yeniden yuvaya dönüyordu..

EGE GÖRGÜN

Bunları da Beğenebilirsin

0 comments

Yorum yaptığınız için teşekkür ederiz.